draytek

 

DrayTek is een fabrikant van breedband apparatuur, waaronder firewalls, VPN-apparaten, routers en draadloze LAN-apparaten. Het bedrijf werd in 1997 opgericht door een team van ervaren ingenieurs die besloten om hun eigen bedrijf te vormen.

Hun eerste producten die zijn  ISDN gebaseerde oplossingen, de eerste is de ISDN Vigor128 met een USB-aansluiting voor Windows en Mac OS.

Dit werd gevolgd door de ISDN Vigor204 ISDN-adapter / PBX en Vigor2000, hun eerste router.

Hun hoofdkantoor is gevestigd in Hsinchu, Taiwan met regionale kantoren en distributeurs over de hele wereld.

 

DrayTek was één van de eerste fabrikanten die besloot VPN-technologie in goedkopere routers op de markt te brengen.

 

DrayTek heeft in 2004 hun eerste VoIP (Voice-over-IP) producten op de markt gebracht en dit is nu uitgegroeid tot een van hun belangrijkste gebieden.

 

DrayTek's productlijn biedt bedrijven en consumenten DSL-Ethernet-modems en routers met ondersteuning voor de PPPoA en PPPoE standaard. 

De meeste Vigors bieden ook Virtual Private Network (VPN) mogelijkheden in de router, dit heeft als voordeel dat er geen apparte VPN server nodig is.

Met de juiste configuratie is het mogelijk om een VPN-verbinding op te bouwen. Tevens bieden de meeste routers Wake on LAN voor het opstarten van een aangesloten computer , dit maakt beheer op afstand tot een eenvoudige zaak.

 

Taiwan Excellence 2011 awards